Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://www.elemental.hr.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju mjesec dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike

UO Elemental iz razloga analize svoje posjećenosti koristi Google Analytics web analitičku uslugu koju pruža Google, Inc. (Google) i Facebook Pixel koju pruža Facebook, Inc. Google Analytics i Facebook Pixel koriste kolačiće, male tekstualne datoteke koji se smještaju na računalo korisnika, koji omogućavaju UO Elementalu lakšu analizu načina na koji mu korisnici pristapaju. Informacije koje se na ovaj način prikupljaju o vašem korištenju UO Elemental stranice (uključujući vašu IP adresu, ali bez vaših osobnih podataka) prenjet će se i sačuvati na serverima Googlea i Facebooka koji se nalaze na teritoriju SAD-a. Google i Facebook će iskoristiti ove informacije u svrhu analize upotrebe čitavih stranica. Google i/ili Facebook će možda prosljediti ove informacije trećim osobama u situacijama za koje to zakon nalaže, ili kada spomenute treće osobe obrađuju gore spomenute podatke u ime Googlea i Facebooka. Google i Facebook neće povezati vašu IP adresu sa bilo kojim drugim podacima koje posjeduje. Google i Facebook nikada neće dobiti vaše osobne podatke. Možete isključiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u vašem web pretraživaču, ali treba napomenuti da na taj način nećete biti u mogućnosti koristiti UO Elemental u njegovoj punoj funkcionalnosti. Korištenjem UO Elemental stranica, pristajete na obradu svojih podataka preko Googlea i Facebooka, a na opisani način i u spomenute svrhe.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Vaše kontakt informacije

Informacije koje ovdje pružite Elemental će koristiti da ostane u kontaktu s vama te da vas obavještava o aktivnostima vezanim uz svoj rad. Molimo označite sve oblike komunikacije koje želite imati s Elementalom:
– Email
– Prilagođene internet reklame

Kako štitimo vaše podatke

Svi podaci uneti preko ovog website-a su zaštićeni SSL enkripcijom. Niko osim osoba zaduženih za administraciju ovim website-om nema pristup vašim podacima.

Kakve procedure imamo pripremljene u slučaju povrede podataka

Elemental koristi napredne sisteme zaštite. U bilo kom trenutku možete zatražit uvid u podatke koje imamo o vama, na stranici MOJ PROFILNa ovoj stranici možete promjenit podatke, zatražit brisanje podataka. U slučaju da dođe do povrede podataka, svi registrirani korisnici bit će obavješteni.

[ultimate_gdpr_policy_accept]