Novi spot – Ništa

Nema komentara

ELEMENTAL:
Pjesma govori o jednom stanju emotivne ošamućenosti, o emotivnom limbu u kojem se čovjek nađe nakon neke stresne situacije. Kao kad se nađeš preblizu eksplozije, pa ti samo šumi u ušima… Onaj osjećaj kada si potpuno prazan, ništa te ne dotiče, ništa te pretjerano ne dira, samo se ljuljaš i obavljaš životne obaveze kao na autopilotu. Jedino što te iz toga može prenuti jest rečenica – “ostanimo prijatelji” koja često dođe kao šamar i jedino što, zapravo, osjetiš je ta neka prodorna bol – je li to razočaranje, olakšanje ili nešto treće – to ostavljamo slušateljima da sami interpretiraju kako im paše. Kako pjesma kaže: “Pametnome dosta”.

GONZO:
Uvijek postoji bend ili pjevač s kojim nisam nikad radio, ali sam stalno imao neki osjećaj da će se naša suradnja ipak dogoditi. Tako se konačno dogodio spot za pjesmu “Ništa”. Lijepo je kada bend kreativno razmišlja o svom video spotu, kada osjetiš da im je stalo i da to nije samo još jedan spot u nizu tek tako da ga napravimo. “Ništa” je ono što je ostalo između tek vjenčanog mladog para u trenutku njihovog kraha kada nakon svadbene večere ona sazna za njegovu nevjeru. Uzrokovan ljudskom i trivijalnom greškom i glupošću samo zbog poruke na mobitelu koja je poslana krivoj osobi, njenom mužu.

Happy end ima šanse, ali tek kad se smire duhovi. Dakle, jedan emotivni bizarre u kojem je kompletan bend bio dio glumačke ekipe i produkcije, veliki gušt i svaka im čast! Hvala svima, Zvonetu njihovom manageru, Pločniku i Samostanu Svetog Franje Ksaverskog što su nam dali da snimimo Zaneta kako svira na pravim orguljama.

Spot za pjesmu ništa prva je suradnja grupe Elemental sa višestruko nagrađenim redateljem spotova Radislavom Jovanovom Gonzom.

Redatelj: Radislav Jovanov Gonzo
Snimatelj: Radislav Jovanov Gonzo
Snimatelj: Josip Ivančić
Montažer: Marko Šuvak Martinović
Šminka: Iva Kovačević

Spot je djelomično snimljen u konceptualnom prostoru Pločnik, hvala Vedranu Menigi, Pozitivnom Ritmu, dućanu ploča PDV i Alli Consiliumu na ustupanju prostora.
Hvala Mirta Rupnik.
Hvala PMS na Laru i Kori.

Objavljeno za 383 Records.

elemental, elemental bend, ništa, novi spot

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.