Elemental je bend čija se glazbena baza nalazi u rap glazbi, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan glazbeni žanr. U njihovoj šarolikoj glazbenoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova što njihov izričaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala. Elemental nikad nije bio bend koji je svoju glazbu smatrao proizvodom, već umjetničkim izričajem, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Tijekom godina Elemental je nastupio u brojim gradovima Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Iako postoji od 1998., bend koji su u početku sačinjavali tri MC-ja danas broji sedam članova. Glazbu, stihove i aranžmane stvaraju sami i tijekom godina su se dokazali kao vrsni glazbeni autori i izvođači. Osim što su vrsni studijski muzičari, Elemental se tijekom godina dokazao kao i jedan od ponajboljih koncertnih bendova. Prioritet ovog benda je blizak odnos s publikom kroz koncertne nastupe. Elemental sa svojim slušateljima svakodnevno komunicira putem svoje internetske, Facebooka i Instagram, Twittera i YouTubea.

Počeci Elementala sežu u 1998.g kada su se okupili kao rap trojac i u toj postavi objavili dva albuma – 2000 g. debi album “Moj njegov i njen svijet” (Kondorcomm) i 2002. g. “Tempo Velegrada – Demiurg” (Menart). Posljednjih šest godina djeluju u sedmeročlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamjenjujući “sampliranje” odsviranim glazbenim dionicama. U toj su postavi izdali pet sljedećih albuma – 2004. g. “Male Stvari” i 2008. g. “Pod pritiskom”, “Vertigo” 2010., “U redu je” 2013., i posljednji dvostruki album “Tijelo” iz 2016. koji je bend samostalno izdao.

Članovi Elementala su vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarist Erol Zejnilović, basist Konrad Lovrenčić, klavijaturist Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

1998 Luka Tralić Shot jedan je od mladih gospara, do 1996. kao beatmaker i MC član kultne zagrebačke underground hip hop skupine Young Lordz. Podrum u kojem su međuostalim i Young Lordzi radili glazbu i snimali dobiva ime Basemental, a 1998. iz njega izlazi demo kompilacija Basemental Project na kojoj će se naći Shot, Gordan Radočaj Ink i Mirela Priselac Remi tada još znana i kao Miss Curse. Na povratku s jednog od Basemental Project nastupa, na kojem su izveli zajedničku pjesmu “Milijunski grad” ovaj trojac osniva Elemental. 2000. Nakon što je Shot isproducirao album Nereda i Stoke “Spremni za rat”, izdavačka kuća Kondorcomm ponudila je ugovor i Elementalu. Bend izdaje svoj prvi album “Moj njegov i njen svijet”, a ubrzo nakon objave albuma formira se i prateći bend. Međutim, bend nezadovoljan promocijom albuma i radom diskografa odlazi s Kondorcomma.

Nakon što je Shot isproducirao album Nereda i Stoke “Spremni za rat”, izdavačka kuća Kondorcomm ponudila je ugovor i Elementalu. Bend izdaje svoj prvi album “Moj njegov i njen svijet”, a ubrzo nakon objave albuma formira se i prateći bend. Međutim, bend nezadovoljan promocijom albuma i radom diskografa odlazi s Kondorcomma.

Na nastupu u zagrebačkom KSET-u dolaze zastupnici Menarta, te bend potpisuje ugovor s novim diskografom i izbacuje album “Tempo Velegrada / Demiurg” na kojem se pojavljuju Matija Dedić, Tram 11, Mario Igrec (Cubismo), Master Mijagy (OneIIMany), Špica Magellano, Tihomir Novak, Josip Grah, Mladen Malek, Bizzo Brigante (Bolesna Braća), Quartet Sensitive. Bend izbacuje dva singla s albuma “Vidi me sad” i “Dal sjećaš se”.

Ink napušta bend, a u njega dolaze gitarist Erol Zejnilović, Tino Baričić na bubnjevima, Marijo Bilić na basu, Dinko Janković na klavijaturama i Merima Salkić kao prateći vokal. Bend snima prvi album u potpunosti s instrumentalistima “Male stvari”, te izdaje singlove: “Napokon”, “Romantika”, “Tako lijepa”, “Sama”, “Iz dana u dan” i “Male stvari”. Album je uvršten u top 10 hrvtaskih izdanja 2004. godine. Nakon izdavanja “Malih stvari” iz benda odlazi Dinko Janković i dolazi novi klavijaturist Davor Zanoški. 2005. album je nominiran u tri kategorije za diskografsku nagradu Porin, a Remi dobiva nagradu Zlatna Koogla za najbolji vokal.Iste godine odlazi Tino Baričić, a novi bubnjar benda je Ivan Vodopijec.

2006. “Tako lijepa” dobiva odlikovanje emisije HR Top 20. Album “Male stvari” HDU (Hrvatska diskografska udruga) nagradila je srebrnom pločom za broj prodanih primjeraka.

2007. godine “Iz dana u dan” dobiva Zlatnu Kooglu za spot godine. Iz benda odlazi Merima Salkić, a novi prateći vokal benda postaje Nataša Tonković.

Nakon albuma “Male stvari” bend počinje intenzivno koncertno nastupati u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, ali i sve češće se pojavljivati u televizijskim i radijskim gostovanjima. 2006. godine prvi puta se pojavljuju u Srbiji na Exit Festivalu, a 2007. prvi puta i u Skopju u Makedoniji. Iste godine bend izbacuje dva najavna singla za nadolazeći album “Dobar dan” i “Zašto te imam” koja je zbog eksplicitnog spota i teksta zabranjena na većini televizijskih postaja. 2008. godine izlazi četvrti album benda “Pod pritiskom”, te singlovi “Pod Pritiskom” i “Više od toga”.

Za 10 godina karijere bend snima akustični materijal “Live @ Izštekani” snimljen na Val 202 u Ljubljani koji je podijeljen na zagrebačkom nastupu u Boogaloou. 2009. Elemental izdaje i posljednja dva singla s albuma “Nema ga” i remiks Matije Jašarova pjesme “U mojoj glavi”. 2009. godine “Pod pritiskom” je nagrađen glazbenom nagradom Porin za najbolji album ubrane i klupske glazbe. Iz benda odlazi Marijo Bilić, a novi basist benda postaje Konrad Lovrenčić Koni.

U proljeće 2010. Remi i Shot sudjeluju u europskom glazbenom projektu “Diversidad” koji je okupio najbolje europske urbane izvođače te su tokom desetodnevnog druženja u Parizu snimljeni album i dokumentarni film. U jesen iste godine Elemental izdaje peti album “Vertigo”, te singlove “Vertigo” i “Priroda i društvo”. Bend je promociju albuma održao u klubu Boogaloo, koji je u cjelosti objavljen na YouTube kanalu benda.

2011. izlaze singlovi “Reži me”, “Osmijehom” i “Ljuljaj Brod”. Album “Vertigo” nagrađen je glazbenom nagradom Porin za najbolji album urbane i klubske glazbe. Iste godine grupa Elemental nastupa na beogradskom Kalemegdanu i ostaje zapisana u povijesti kao posljednja predgrupa prerano preminule Amy Winehouse. Iz benda odlazi Nataša Tonković, a novi prateći vokal benda postaje Vida Manestar.

2012. izlazi i posljednji singl s albuma Malena (Studio Session 2012), te pjesma “Ljeto” koja je izašla kao samostani singl.

Elemental izlazi sa najavnim singlom “Neustrašivi” za novi album “U redu je” koji ubrzo izlazi, a sljede još dva singla “Po mojoj mjeri” i “Prokleta ljubav”. Bend slavi 15 godina karijere turnejom od 15 koncerata, na kojima gostuje i suosnivač benda Ink.

2014. Elemental izdaje posljednji singl s albuma za pjesmu “Bolji si”, a “U redu je” osvaja Porin za najbolji album urbane i klupske glazbe

2015. godine Elemental osniva Umjetničku organizaciju Elemental i vlastiti label 383 Records, te samostalno izdaje prvi singl “Goli i bosi”. Krajem godine bend nastupa na zajedničkom koncertu s Marčelom u beogradskoj Hali Sportova i izdaje drugi singl “Sve je moje tuđe”.

Početkom 2016. bend izdaje prvi album za vlastiti label i prvi dvostruki album u karijeri “Tijelo”. 5.3.2016. bend nastupa na najvećem samostalnom koncertu “Dan E” u zagrebačkom Domu sportova. Pjesma “Goli i bosi” nagrađena je Porinom za pjesmu godine. Izlazi i novi singl za pjesmu “Tijelo pamti”, a bend nastupa i pred najvećom publikom od 45.000 ljudi na beogradskom Beerfestu. Krajem godine izlazi singl “Opet je kiša”.

2017. započinje velikim samostalnim koncertom u dvorani Boris Trajskovski u Skopju, te izlazi singl “Ništa”. Za kraj godine Elemental izdaje i posljednji singl s albuma “Sanjam”.

Mirela Priselac Remi

Vokal

Glutena

Luka Tralić Shot

Vokal

Dr. Digitron

Erol Zejnilović

Gitara

Dog

Konrad Lovrenčić Koni

Bas gitara

Vukodlak

DJ On

Davor Zanoški

Klavijature

Njušac

Vida Manestar

Back vocal

MI VIDA

Ante Zvonimir Stamać

Menadžer

Liquidator